INRIKES

29 poliser åtalas – vägra skydda diktator Erdogan under ”kuppförsöket”

TURKIET| Den första stora rättegången med anledning av sommarens kuppförsök i Turkiet har inletts i Istanbul. 29 poliser har åtalats misstänkta för inblandning i den misslyckade statskuppen, rapporterar den turkiska nyhetsbyrån Anatolia.

De åtalade, varav 24 sitter häktade, anklagas för att ha vägrat lyda order om att beskydda Turkiets diktator Recep Tayyip Erdogan under kuppförsöket. Om de fälls riskerar 21 av dem livstids fängelse. Övriga åtta riskerar fängelsestraff på mellan sju och 15 år.

Det var på kvällen fredagen den 15 juli som delar av den turkiska militären inledde ett försök till statskupp och tog kontroll över strategiska platser i Istanbul och Ankara. Kuppförsöket slogs ned av regeringstrogna styrkor och Mellanöstens Hitler, Erdogan, återtog kontrollen.

Efter kuppförsöket har omfattande utrensningar inom militären, polisen, rättsväsendet och utbildningssystemet gjorts. Det pågår en klappjakt på alla som ifrågasätter eller kan hota diktator Erdogans maktposition.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Diskutera vidare på facebook.com/aktuelltfokus/

KONTAKTA OSS

Vill du tipsa oss om en nyhet, eller vill du ge oss feedback och hjälpa oss bli bättre? Hör av dig till oss.

E-post: redaktionen@aktuelltfokus.se
Facebook: facebook.com/aktuelltfokus
Till anonymt kontaktformulär

OM AKTUELLT FOKUS

Aktuellt Fokus är en partipolitiskt obunden sajt för arbetarklass, av arbetarklass. Syftet med sajten är att förmedla ett arbetarvänligt perspektiv inom framförallt nyhetsvärlden och arbetslivet. Vill du annonsera hos oss, kontakta redaktionen@aktuelltfokus.se

Copyright © 2016 - Aktuellt Fokus

Creeper

Upp