Aktuellt Fokus

INRIKES

Samhällstjänst för rasistiska misshandelsfall

HÖGERVÅLDET| Den 45-årige mannen misshandlade tre ungdomar på ett hem för ensamkommande flyktingbarn med sparkar och slag. Enligt Linköpings tingsrätt hade mannen rasistiska motiv. Mannens straff blev milt: skyddstillsyn med samhällstjänst i 80 timmar.

Den 19 december 2015 larmades polisen till ett hem för ensamkommande flyktingbarn i en mindre ort i södra Östergötland. En 45-årig man som under en dag arbetat på det aktuella flyktingboendet hade dykt upp utanför huset. Han var berusad och angrep tre av de boende ungdomarna med slag och sparkar. Under det tumultartade händelseförloppet fällde mannen hotfulla yttranden som anspelade på ungdomarnas etnicitet.

Hotade polisen – ”ska skjuta er!”

Polis kom till platsen och grep 45-åringen som då hotade att skjuta två polismän. 45-åringen har dömts för misshandel, olaga hot samt hot mot tjänsteman – till skyddstillsyn med samhällstjänst i 80 timmar. Han ska även betala ett skadestånd på sammanlagt närmare 34 000 kronor till de tre misshandlade ungdomarna.

Enligt tingsrätten är det bevisat att ett motiv för misshandeln var att kränka ungdomarna på grund av deras etniska ursprung skriver tidningen Corren.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Upp