ARBETSLIV

70-åring körde på brandman – dömd för vållande till annans död

OTRYGGA SVERIGEEn 70-årig man dömd för att kört ihjäl en brandmann. Straffet blir lindrigt. Han döms till villkorlig dom och dagsböter.

En man i 70-årsåldern döms av Uddevalla Tingsrätt för vållande till annans död och vårdslöshet i trafik. Straffet blir villkorlig dom och dagsböter på drygt 11 000 kronor.

Det var i april i år som mannen i samband med en räddningsinsats vid Saltkällan, söder om Munkedal. 70-åringen körde förbi räddningstjänstens avspärrningar, in i flera fordon och på en brandman som befann sig på platsen. Brandmannens liv gick inte att rädda.

Under rättegången fanns ett 20-tal åhörare på plats, varav flera var arbetskamrater till den avlidne brandmannen, skriver Bohusläningen.

Dödsolyckan i Munkedal var en av flera allvarliga incidenter under 2016 där räddningspersonal drabbats och det har lett till att räddningstjänsten ändrat sina rutiner.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Diskutera vidare på facebook.com/aktuelltfokus/

KONTAKTA OSS

Vill du tipsa oss om en nyhet, eller vill du ge oss feedback och hjälpa oss bli bättre? Hör av dig till oss.

E-post: redaktionen@aktuelltfokus.se
Facebook: facebook.com/aktuelltfokus
Till anonymt kontaktformulär

OM AKTUELLT FOKUS

Aktuellt Fokus är en partipolitiskt obunden sajt för arbetarklass, av arbetarklass. Syftet med sajten är att förmedla ett arbetarvänligt perspektiv inom framförallt nyhetsvärlden och arbetslivet. Vill du annonsera hos oss, kontakta redaktionen@aktuelltfokus.se

Copyright © 2016 - Aktuellt Fokus

Creeper

Upp