LIVSSTIL

Demensrisken ökar med kalciumtillskott

woman-441415_960_720

LIVSTIL| Kosttillskott förespråkas ofta som en nödvändighet. Nu visar en ny studie att kalciumtillskott kan öka risken för demens.

Studien har främst undersökt utvecklingen av demens hos äldre kvinnor som tidigare haft stroke eller andra hjärnsjukdomar, rapporterar SVT Nyheter Väst. Det är forskare vid Sahlgrenska Akademin som under fem års tid har följt runt 700 kvinnor mellan 70 och 92 år. Resultaten visar att de som i studien tog kalciumtillskott löpte sju gånger så stor risk att drabbas av demens än övriga.

– Kalcium är viktigt för att undvika benskörhet, men det viktiga är att försöka få i sig det genom maten. De kvinnor som haft stroke och tar kalciumtillskott bör prata med sin läkare om fördelar och nackdelar att ta tillskott, säger Silke Kern, överläkare och forskare vid Sahlgrenska Akademin till SVT Nyheter Väst.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Diskutera vidare på facebook.com/aktuelltfokus/
Klicka för att kommentera

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

KONTAKTA OSS

Vill du tipsa oss om en nyhet, eller vill du ge oss feedback och hjälpa oss bli bättre? Hör av dig till oss.

E-post: redaktionen@aktuelltfokus.se
Facebook: facebook.com/aktuelltfokus
Till anonymt kontaktformulär

OM AKTUELLT FOKUS

Aktuellt Fokus är en partipolitiskt obunden sajt för arbetarklass, av arbetarklass. Syftet med sajten är att förmedla ett arbetarvänligt perspektiv inom framförallt nyhetsvärlden och arbetslivet. Vill du annonsera hos oss, kontakta redaktionen@aktuelltfokus.se

Copyright © 2016 - Aktuellt Fokus

Creeper

Upp