Aktuellt Fokus

INRIKES

Döms för fegt mord på hemlös man

HÄSSLEHOLM| 17-årig pojke gav sig på den hemlösa mannen och knivhögg honom tre gånger i ryggen. En feg attack på en människa i en mycket utsatt situation. Domen blev 4 år på sluten ungdomsvård i Hovrätten.

En 18-årig man som varit misstänkt för mordet på en hemlös man på Resecentrum i Hässleholm förra sommaren – döms nu för mordet av hovrätten. Han har tidigare frikänts i tingsrätten. Det var den tredje augusti förra året som en hemlös man i 50-årsåldern mördades på resecentrum i Hässleholm, och i augusti så häktades en 17-årig pojke misstänkt för dådet, skriver P4-Kristianstad.

Den numera 18-årige pojken friades i tingsrätten i februari. Men i mars så överklagade åklagare Malin Paulsson den friande domen. Detta eftersom hon ansåg att bevisen var starka nog för att kunna ge en fällande dom.

Döms i Hovrätten för mord på hemlös
Nu döms alltså 18-åringen för mordet i hovrätten. Det finns inget vittne som har sett gärningen och mordvapnet har inte påträffats. Åklagarens bevisning i målet bygger i stället på indicier. Genom övervakningskameror och vittnesbevisning fastställdes att gärningen mot den hemlöse har begåtts vid en tidpunkt då 17-åringen befann sig i området. Han har bl.a. setts av ett vittne på gångbron några minuter innan gärningen begicks.

18-åringen var bara 17 år när mordet begicks och döms också för ett rån begånget samma kväll. Med hänsyn till hans låga ålder bestäms straffet till fyra års sluten ungdomsvård, vilket är den maximala tiden för den påföljden.

Rickard Karlsson
rickard.karlsson@aktuelltfokus.se

Upp