UTRIKES

EU-elitens demokratifientliga handelsavtal skrotas på grund av Trump!


EKONOMI
| Det demokratifientliga och arbetarfientliga handelsavtalet TTIP som EU-eliten försökt pracka på folket har stoppats, uppger AFP. Anledningen sägs vara att Donald Trump blev vald till president.

Angela Merkel ska under Torsdagen ha gått ut med att handelsavtalet mellan EU och USA inte kommer att tecknas längre. Anledningen är att Donald Trump blivit vald till president, och att hans egen åsikt om handelsavtalet är allt annat än positivt.

– Jag har alltid varit starkt engagerad för att få igenom handelsavtalet med USA. Vi gjorde många framsteg i förhandlingarna, men det verkar inte bli av nu, säger Merkel till AFP.

Huruvida Donald Trumps inställning till TTIP kommer att påverka det andra handelsavtalet CETA, som ska gälla mellan EU och Kanada, är däremot oklart. CETA ligger fortfarande på förhandlingsbordet efter att Valloniens nej-sida blev överkörd av etablissemanget tidigare i November.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Diskutera vidare på facebook.com/aktuelltfokus/

KONTAKTA OSS

Vill du tipsa oss om en nyhet, eller vill du ge oss feedback och hjälpa oss bli bättre? Hör av dig till oss.

E-post: redaktionen@aktuelltfokus.se
Facebook: facebook.com/aktuelltfokus
Till anonymt kontaktformulär

OM AKTUELLT FOKUS

Aktuellt Fokus är en partipolitiskt obunden sajt för arbetarklass, av arbetarklass. Syftet med sajten är att förmedla ett arbetarvänligt perspektiv inom framförallt nyhetsvärlden och arbetslivet. Vill du annonsera hos oss, kontakta redaktionen@aktuelltfokus.se

Copyright © 2016 - Aktuellt Fokus

Creeper

Upp