UTRIKES

Finlands högerstyre firar nedskärningar med fyrverkerier

KAPITALISM| Högerregeringen i Finland gör nedskärningar som drabbar landets fattigaste samtidigt som de bränner flera hundratusen på fyrverkerier när Finland firar 100-årsjubileum.

Under Finlands 100-årsjubileum passar politikereliten och näringslivstoppar i huvudstaden på att bränna hundratusentals välfärdskronor på fyrverkerier – samtidigt som högerregeringen gör nedskärningar i välfärdssektorn som slår mot landets fattiga.

Politikereliten öppnade huvudstadens välfärdsplånbok när raketbudgeten skulle spikas i år. I vanliga fall uppgår den till 20 000 euro men i år har den dubblats till ca 40 000.

Tidigare i höstas demonstrerade tusentals finländare i huvudstaden mot högerregeringens politik och nedskärningar som slår hårt mot alla de fattiga.

Den finska högerregeringen är tydlig: fest för eliten går före alla finskars välfärd.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Diskutera vidare på facebook.com/aktuelltfokus/

KONTAKTA OSS

Vill du tipsa oss om en nyhet, eller vill du ge oss feedback och hjälpa oss bli bättre? Hör av dig till oss.

E-post: redaktionen@aktuelltfokus.se
Facebook: facebook.com/aktuelltfokus
Till anonymt kontaktformulär

OM AKTUELLT FOKUS

Aktuellt Fokus är en partipolitiskt obunden sajt för arbetarklass, av arbetarklass. Syftet med sajten är att förmedla ett arbetarvänligt perspektiv inom framförallt nyhetsvärlden och arbetslivet. Vill du annonsera hos oss, kontakta redaktionen@aktuelltfokus.se

Copyright © 2016 - Aktuellt Fokus

Creeper

Upp