LIVSSTIL

Forskarstudie: ”Boendemiljön kan öka risken för demens”

LIVSTIL| Personer som bor nära högt trafikerade vägar löper en större risk att utveckla demens. Det rapporterar flera medier med hänvisning till en studie i journalen The Lancet. 

Forskarna studerade 6 miljoner vuxna i Ontario i Kanada mellan 2001 och 2012. Bland de som bodde mindre än 50 meter från en stor väg var risken att utveckla demens sju procent högre än normalt.

Långvarig exponering till föroreningar som kvävedioxid och fina partiklar anses vara en bidragande faktor, men andra förhållanden såsom hög ljudnivå kan också ligga bakom den ökande risken, skriver AFP.

Framförallt arbetarklassområden anses leda till högre risk för att drabbas av demens. Arbetarklassområden är allt som oftast byggda nära genomfartsvägar eller motorvägar.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Diskutera vidare på facebook.com/aktuelltfokus/

KONTAKTA OSS

Vill du tipsa oss om en nyhet, eller vill du ge oss feedback och hjälpa oss bli bättre? Hör av dig till oss.

E-post: redaktionen@aktuelltfokus.se
Facebook: facebook.com/aktuelltfokus
Till anonymt kontaktformulär

OM AKTUELLT FOKUS

Aktuellt Fokus är en partipolitiskt obunden sajt för arbetarklass, av arbetarklass. Syftet med sajten är att förmedla ett arbetarvänligt perspektiv inom framförallt nyhetsvärlden och arbetslivet. Vill du annonsera hos oss, kontakta redaktionen@aktuelltfokus.se

Copyright © 2016 - Aktuellt Fokus

Creeper

Upp