INRIKES

Här jagar Åsö-eleverna nazisterna efter lärarmisshandeln

STOCKHOLM| Ett tio-femtontal så kallade motståndsmän från den öppet nationalsocialistiska organisationen, Svenska Motståndsrörelsen besökte Åsö gymnasium på Södermalm i Stockholm idag. När NMR-aktivisterna betedde sig våldsamt slutade det med att NMR fick fly hals över huvud.

Anledningen till Nordiska Motståndsrörelsen besök på Åsö gymnasium var för att förintelseöverlevaren Emerich Roth föreläste där. I samband med föreläsningen började NMR-aktivisterna sprida förintelseförnekande flygblad och trakassera rasifierade elever.

Flera lärare och elever uppmanade NMR-aktivisterna att lämna skolgården varpå tumult bröt ut och en lärare och en elev ska ha blivit misshandlade av nazisterna. Enligt NMR var det istället NMR-aktivisterna som blev angripna. Något som flera elever på skolan nekar till.

Jagades bort från skolan

Enligt obekräftade uppgifter jagades NMR:s aktiviststyrka bort från skolan av uppretade tonåringar. Enligt NMR själva valde man däremot att bryta aktiviteten självmant. På sin hemsida skriver de: ”Efter en stund beslutade ansvarig på plats att man skulle bege sig vidare till en annan plats och där fortsätta utdelningen.”. Ett videoklipp på mikrobloggen Twitter visar däremot hur NMR:s så kallade ”motståndsmän” springer för sina liv.

 

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Diskutera vidare på facebook.com/aktuelltfokus/

KONTAKTA OSS

Vill du tipsa oss om en nyhet, eller vill du ge oss feedback och hjälpa oss bli bättre? Hör av dig till oss.

E-post: redaktionen@aktuelltfokus.se
Facebook: facebook.com/aktuelltfokus
Till anonymt kontaktformulär

OM AKTUELLT FOKUS

Aktuellt Fokus är en partipolitiskt obunden sajt för arbetarklass, av arbetarklass. Syftet med sajten är att förmedla ett arbetarvänligt perspektiv inom framförallt nyhetsvärlden och arbetslivet. Vill du annonsera hos oss, kontakta redaktionen@aktuelltfokus.se

Copyright © 2016 - Aktuellt Fokus

Creeper

Upp