Aktuellt Fokus

INRIKES

S-topp skulle argumentera för sin politik – Plagierade M-ordförande

UMEÅ| När S-toppen Hans Lindberg skulle tala om varför Socialdemokraternas politik behövs i Västerbotten slutade det med att han plagierade Umeå-Moderaternas ordförande Anders Ågren.

”Aktuell forskning visar att en kommun behöver minst 200 000 invånare för att få en attraktiv och mångfasetterad arbetsmarknad.”

Så skriver kommunstyrelsens ordförande i Umeå, socialdemokraten Hans Lindberg under rubriken ”Bra för hela Norrland att Umeå växer”. Rubriken publicerades ett debattsvar i tidningen Folkbladet förra veckan. Det är bara ett problem, det är inte Hans Lindberg som har skrivit meningen ifråga.

Den som har skrivit meningen är ingen mindre än Anders Ågren, moderat oppositionspolitiker från Umeå. Redan den 5 juli 2016 publicerade Ågren ovanstående mening i artikeln ”Umeå behöver en borgerlig offensiv”.

Ingenstans i debattartikeln refererar Hans Lindberg till Anders Ågren. Istället för Lindberg snarlika resonemang som återfinns i Moderaternas så kallade ”borgerliga offensiv”. Huruvida Socialdemokraterna har kopierat fler politiska analyser från Moderaterna är för närvarande oklart. Många före detta S-väljare anser däremot att partiet inte längre står för arbetarrörelsens forna ideal och är att betrakta som ett liberalt mittenparti.

Aktuellt Fokus har försökt nå Hans Lindberg och Anders Ågren för en kommentar.

 

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se

Upp