INRIKES

IVO riktar skarp kritik mot SOS – struntade i att skicka ambulans

INRIKES| Inspektionen för vård och omsorg (IVO) riktar skarp kritik mot SOS Alarm efter att flera larm om en medvetslös ung kvinna felbedömts. Kvinnan fördes till sjukhus där hon senare avled till följd av skadorna efter den utdragna medvetslösheten.

Den 22-åriga kvinnan hade tagit en överdos av mediciner när hon hittades av sin mamma. Trots flera larmsamtal dröjde det över en timme innan ambulansen kom till adressen i Mariestad. Kvinnan fördes till sjukhus där hon senare avled till följd av skadorna efter den utdragna medvetslösheten.

– Vi ringde ju flera gånger och de kom inte. Jag tycker det är oacceptabelt att man ska vänta i en timme och bli nekad ambulans, säger kvinnans mamma till GT.

Enligt IVO har SOS Alarm inte uppnått kraven på en sakkunnig och omsorgsfull hälso- och sjukvård. Larmoperatören ska nu ha vidtagit åtgärder.

– Vi hanterar alla inkomna ärenden på samma sätt. Vi gör en genomgång av rutinerna, gör riskbedömningar av vårt arbete och vidtar korrigerande åtgärder. Så har vi även gjort i detta fall, säger Daniel Lundin, på SOS Alarms pressjour till tidningen.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Diskutera vidare på facebook.com/aktuelltfokus/

KONTAKTA OSS

Vill du tipsa oss om en nyhet, eller vill du ge oss feedback och hjälpa oss bli bättre? Hör av dig till oss.

E-post: redaktionen@aktuelltfokus.se
Facebook: facebook.com/aktuelltfokus
Till anonymt kontaktformulär

OM AKTUELLT FOKUS

Aktuellt Fokus är en partipolitiskt obunden sajt för arbetarklass, av arbetarklass. Syftet med sajten är att förmedla ett arbetarvänligt perspektiv inom framförallt nyhetsvärlden och arbetslivet. Vill du annonsera hos oss, kontakta redaktionen@aktuelltfokus.se

Copyright © 2016 - Aktuellt Fokus

Creeper

Upp