INRIKES

JO-kritiken: ”Uttryckande polisman poserade med misstänkt kvinnofridskränkare”

INRIKES| Justitieombudsmannen kritiserar en polisman som poserar med en misstänkt framför offret. Polismännen kommer till bostaden för att mannen pekats ut för att ha hotat sin före detta flickvän

Justitieombudsmannen (JO) kritiserar en polis som under en utryckning poserade på bild tillsammans med en person som pekats för olaga hot. Poliskollegan som tog bilden får också kritik, skriver Svenska Dagbladet.

I oktober förra året larmades de två poliserna till en bostad i Jönköping där en person pekats ut för att ha hotat sin före detta flickvän. Det visade sig att den ena polisen spelat i samma fotbollslag som den utpekade mannen och polisens kollega tog en bild av de två tillsammans.

Enligt poliserna blev mannen misstänkt för brott först efter att bilden togs. Men JO konstaterar att fotograferandet inte var ”förenligt med de krav som måste ställas på en polis”, och att det kunde ifrågasätta deras opartiskhet.

Polismyndigheten upprättade en anmälan om tjänstefel, men åklagaren valde att inte inleda någon förundersökning.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Diskutera vidare på facebook.com/aktuelltfokus/

KONTAKTA OSS

Vill du tipsa oss om en nyhet, eller vill du ge oss feedback och hjälpa oss bli bättre? Hör av dig till oss.

E-post: redaktionen@aktuelltfokus.se
Facebook: facebook.com/aktuelltfokus
Till anonymt kontaktformulär

OM AKTUELLT FOKUS

Aktuellt Fokus är en partipolitiskt obunden sajt för arbetarklass, av arbetarklass. Syftet med sajten är att förmedla ett arbetarvänligt perspektiv inom framförallt nyhetsvärlden och arbetslivet. Vill du annonsera hos oss, kontakta redaktionen@aktuelltfokus.se

Copyright © 2016 - Aktuellt Fokus

Creeper

Upp