INRIKES

Linus Bylund anklagar tecknad julfilm för stämpling till brott

NYA ELITEN | SD-toppen Linus Bylund rasar mot traditionen Karl-Bertil Jonssons Julafton på SVT. På julafton gick Bylund bland annat ut på Twitter och kallade den folkkära karaktären för ”tjyvunge”, samtidigt som han anklagade kortfilmen för stämpling till brott.

Stämpling till brott

Linus Bylund slutade inte heller vid oförskämdheter. Nej, istället fortsatte han gå till attack mot den folkkära kortfilmen. Enligt SD-toppen är den tecknade filmen att betrakta som stämpling till brott. ”budskapet är att det är ok att begå brott mot människor om man finner det lämpligt.” skriver Bylund i ett svar till SSU:aren Alexander Winge från Norrköping.

Borgerligt utspel

Linus Bylund är långt ifrån ensam om att ha attackerat den tecknade karaktären. Utspelet är snarare ett i raden av borgerliga utspel som riktats mot Karl-Bertil Jonssons Julafton. Anledningen till den borgerliga ilskan mot den tecknade filmen ligger i att karaktären Karl-Bertil Jonsson tar från de rika och ger till de fattiga. Det vill säga motsatsen till vad riksdagens politiker gör – vilket kallas för kommunism av framförallt högerpolitiker och liberaler.

Svensk tradition

Karl-Bertil Jonsson Julafton är en svensk tecknad kortfilm från 1975 och bygger på en berättelse av Tage Danielsson. Kortfilmen har visats på Sveriges Television sedan den skapades för 41 år sedan. Berättelsen beskrivs som en av Sveriges tryckta klassiker.

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Diskutera vidare på facebook.com/aktuelltfokus/

KONTAKTA OSS

Vill du tipsa oss om en nyhet, eller vill du ge oss feedback och hjälpa oss bli bättre? Hör av dig till oss.

E-post: redaktionen@aktuelltfokus.se
Facebook: facebook.com/aktuelltfokus
Till anonymt kontaktformulär

OM AKTUELLT FOKUS

Aktuellt Fokus är en partipolitiskt obunden sajt för arbetarklass, av arbetarklass. Syftet med sajten är att förmedla ett arbetarvänligt perspektiv inom framförallt nyhetsvärlden och arbetslivet. Vill du annonsera hos oss, kontakta redaktionen@aktuelltfokus.se

Copyright © 2016 - Aktuellt Fokus

Creeper

Upp