Aktuellt Fokus

INRIKES

Politiker lämnar S – fick nog av partiets kraftiga högersväng

SKELLEFTEÅ| Socialdemokratisk lokalpolitiker i Skellefteå hoppar av och lämnar partiet i protest mot ledningens kraftiga högersväng.

– Beslutet är mitt eget, det har pågått en tid och till slut kom jag till en punkt där jag kände att det var nog, säger Jan ”Janscha” Johansson till tidningen Norran.

Strax innan tolvslaget på nyårsafton valde Skellefteåpolitikern Jan ”Janscha” Johansson (S), Byske, att avsäga sig alla sina uppdrag samt medlemsskapet i Socialdemokraterna. Detta är en protest mot att partiledningen dragit partiet åt höger, skriver han i ett offentligt facebookinlägg.

– Jag tycker att Socialdemokraterna närmat sig den borgerliga politiken allt för mycket, och det är ingenting jag kan stå bakom. Jag kan inte stanna bara för att Socialdemokraterna är det minst dåliga alternativet, jag kände att jag behövde sätta ner foten, säger Johansson till Norran.

Han säger också att han inte kommer sitta kvar som politisk vilde.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Upp