Aktuellt Fokus

ARBETSLIV

Man dog i arbetsplatsolycka – klämd under traktor

OTRYGGA SVERIGE| En man dog efter att han klämts fast under en traktor i samband med en arbetsplatsolycka på fredagseftermiddagen norr om Bollnäs.

Larmet inkom strax innan 13-tiden på fredagen skriver tidningen Hela Helsingland. Enligt de uppgifter som då inkom till SOS Alarm hade en man hamnat under fordonet så pass illa att bara vissa delar av kroppen syntes.
Flera ambulanser och även räddningstjänst kallades till platsen då man hade stora svårigheter att få loss den medvetslöse mannen.

Efter att första ambulans kommit till platsen beslutades det att även kalla in en ambulanshelikopter då mannen var väldigt svårt skadad men mannens liv gick inte att rädda. Mannens anhöriga har underrättats.

Utreds som arbetsplatsolycka
Olyckan inträffade i samband med att två män utförde ett lyftningsarbete med hjälp av traktor. På platsen var det halkigt väglag och traktorn började plötsligt att glida mot ett dike.
När traktorn slog ned i diket välte den rakt över en man som hjälpte till med arbetet.

Traktorföraren chockades svårt av händelsen men skades inte fysiskt i samband med olyckan. Polisen kommer att utreda om det är en arbetsplatsolycka.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Upp