KULTUR

Manuel i tv-serien ”Pang i bygget” har dött

KULTUR| Skådespelaren Andrew Sachs, mest känd för rollen som Manuel i tv-serien ”Pang i bygget”, har dött. Han blev 86 år gammal.

Serien ”Pang i bygget” var en mycket populär engelsk komediserie om hotellägaren Basil Fawlty som drev hotellgästerna – ofta rika och ur överheten – till vansinne. Skådespelaren Andrew Sachs, som är mest känd för rollen som Manuel i tv-serien – en förvirrad servitör vars karaktär satte pricken över i:t.

Andrew Sachs föddes i Berlin 1930 av en katolsk mamma. Hans pappa var jude. Med en allt starkare nazistisk rörelse i Tyskland flydde den då 8-årige Andrew med sin familj till England.

 

Sachs drabbades av demens för fyra år sedan och avled på ett vårdhem förra veckan, bekräftar hans fru Melody Sachs, skriver The Telegraph.

 

– Han hade det bästa livet och den bästa döden man någonsin kan ha, säger frun om hans bortgång.

Redaktionen redaktionen@aktuelltfokus.se

Diskutera vidare på facebook.com/aktuelltfokus/

KONTAKTA OSS

Vill du tipsa oss om en nyhet, eller vill du ge oss feedback och hjälpa oss bli bättre? Hör av dig till oss.

E-post: redaktionen@aktuelltfokus.se
Facebook: facebook.com/aktuelltfokus
Till anonymt kontaktformulär

OM AKTUELLT FOKUS

Aktuellt Fokus är en partipolitiskt obunden sajt för arbetarklass, av arbetarklass. Syftet med sajten är att förmedla ett arbetarvänligt perspektiv inom framförallt nyhetsvärlden och arbetslivet. Vill du annonsera hos oss, kontakta redaktionen@aktuelltfokus.se

Copyright © 2016 - Aktuellt Fokus

Creeper

Upp