LIVSSTIL

Ny studie: Unga och ekonomiskt utsatta spelar ohälsosamt

LIVSSTIL| Fler personer spelar om pengar på ett ohälsosamt sätt, enligt en ny studie från Folkhälsomyndigheten. Det är unga och ekonomiskt utsatta är i högre grad problemspelare.

Fler personer spelar om pengar på ett ohälsosamt sätt, enligt en ny studie från Folkhälsomyndigheten, rapporterar SVT. 31 100 personer har den högsta graden av spelproblem, jämfört med 23 700 personer för sju år sedan. Det är unga och ekonomiskt utsatta är i högre grad problemspelare, enligt studien.

Antalet personer som befinner sig i riskzonen för ohälsosamt spelande har dock sjunkit från drygt 160 000 till 130 000.

Andelen svenskar som spelar för att vinna pengar minst en gång i månaden, har sjunkit från 70 procent av befolkningen till 58 procent. Nu spelar 2,1 miljoner svenskar. Spelbolagen tillåts bedriver en aggresiv marknadsföring av deras olika spel i Sverige.

Studien har gjorts i samarbete med SCB och visar andelen svenskar som spelar om pengar bland annat på onlinespel, spelautomater, trav och casino.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Diskutera vidare på facebook.com/aktuelltfokus/
Klicka för att kommentera

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

KONTAKTA OSS

Vill du tipsa oss om en nyhet, eller vill du ge oss feedback och hjälpa oss bli bättre? Hör av dig till oss.

E-post: redaktionen@aktuelltfokus.se
Facebook: facebook.com/aktuelltfokus
Till anonymt kontaktformulär

OM AKTUELLT FOKUS

Aktuellt Fokus är en partipolitiskt obunden sajt för arbetarklass, av arbetarklass. Syftet med sajten är att förmedla ett arbetarvänligt perspektiv inom framförallt nyhetsvärlden och arbetslivet. Vill du annonsera hos oss, kontakta redaktionen@aktuelltfokus.se

Copyright © 2016 - Aktuellt Fokus

Creeper

Upp