INRIKES

Nya skräcksiffrorna för KD – Ebba Busch Thor tappar i SIFO:s förtroendemätning!

INRIKES| Skräcksiffrorna visar att Kristdemokraternas högeroffensiv har varit totalmisslyckad. Ebba Busch Thor är fortfarande riksdagens minst förtroendeingivande partiledare.

Idag släppte Sifo årets första förtroendemätning gällande svenskarnas förtroende för riksdagens partiledare. På uppdrag av SVT har Sifo tillfrågat drygt tusen personer om hur stort förtroende de har för partiledarna i riksdagen. Siffrorna visar att endast 20 procent av de tillfrågade har förtroende för Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Åkesson hamnar på en stabil sjundeplats vilket borde ses som ett bottenrekord, då Sverigedemokraterna är riksdagens tredje största parti.

Precis som i föregående mätning hamnar Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor bakom Jimmie Åkesson. Skillnaden idag jämfört med då är att än fler har tappat förtroendet för KD-ledaren. Endast 18 procent av de tillfrågade uppger att de har förtroende för Ebba Busch Thor, vilket är en procents minskning från föregående mätning. Några andra som är med och slåss i riksdagens bottenliga är Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin och och Isabella Lövin.

Till skillnad från Busch Thor och Jimmie Åkesson har MP-språkrören däremot fått ökat förtroende sedan föregående mätning. Trots det står det klart att Miljöpartiets språkrör är allt annat än populära. Gustav Fridolin får 26 procent av väljarnas förtroende vilket är en ökning med en procent sedan föregående mätning. Isabella Lövin kan glädjas åt att hon åtminstone åtnjuter större förtroende än SD-ledaren Jimmie Åkesson. Idag har 21 procent av de tillfrågade väljarna förtroende för Isabella Lövin, vilket är en ökning med tre procent sedan förra mätningen.

Störst förtroende har den liberala centerledaren Annie Lööf, tätt följd av statsminister Stefan Löfven.

* Stefan Löfven (S): 43 procent 
(35 procent i senaste mätningen i maj)
* Gustav Fridolin (MP): 26 procent 
(25 procent i senaste mätningen)
* Isabella Lövin (MP): 21 procent 
(18  i senaste mätningen)
* Jonas Sjöstedt (V): 31 procent 
(31 i senaste mätningen)
* Anna Kinberg Batra (M): 40 procent 
(45 i senaste mätningen)
* Annie Lööf (C): 45 procent 
(40 i senaste mätningen)
* Jan Björklund (L): 34 procent 
(32 i senaste mätningen)
* Ebba Busch Thor (KD): 18 procent 
(19 i senaste mätningen)
* Jimmie Åkesson (SD): 20 procent 
(20 i senaste mätningen)

Källa: TNS/Sifo

Foto: Truls Busch Christensen
Text: Redaktionen

redaktionen@aktuelltfokus.se

Diskutera vidare på facebook.com/aktuelltfokus/

KONTAKTA OSS

Vill du tipsa oss om en nyhet, eller vill du ge oss feedback och hjälpa oss bli bättre? Hör av dig till oss.

E-post: redaktionen@aktuelltfokus.se
Facebook: facebook.com/aktuelltfokus
Till anonymt kontaktformulär

OM AKTUELLT FOKUS

Aktuellt Fokus är en partipolitiskt obunden sajt för arbetarklass, av arbetarklass. Syftet med sajten är att förmedla ett arbetarvänligt perspektiv inom framförallt nyhetsvärlden och arbetslivet. Vill du annonsera hos oss, kontakta redaktionen@aktuelltfokus.se

Copyright © 2016 - Aktuellt Fokus

Creeper

Upp