UTRIKES

Nytt mediaråd ska tysta granskande medier

EGYPTEN| Egyptens president inför ett mediaråd som ska censurera medierna och bötfälla journalister som vågar granska makten.

Egyptens president Abd al-Fattah al-Sisi ska utse ett nytt råd med makt att bötfälla medier och tvinga dem att dra tillbaka publicerat material. Medierådet kommer även få i uppdrag att godkänna samt dra in tillstånd för utländska medier att arbeta i landet.
En ny medielag som möjliggör den nya ordningen röstades igenom av parlamentet och skrevs under av al-Sisi på måndagen.

Rättighetsorganisationer har upprepade gånger kritiserat den bristande pressfriheten i Egypten, som hamnar näst högst på listan över länder som fängslade flest journalister i fjol, enligt pressfrihetsorganisationen CPJ.
I söndags meddelade landets inrikesminister att en av det Qatar-baserade mediebolaget al-Jaziras journalister gripits misstänkt för att ha ”provocerat fram upprorsanda”.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Diskutera vidare på facebook.com/aktuelltfokus/

KONTAKTA OSS

Vill du tipsa oss om en nyhet, eller vill du ge oss feedback och hjälpa oss bli bättre? Hör av dig till oss.

E-post: redaktionen@aktuelltfokus.se
Facebook: facebook.com/aktuelltfokus
Till anonymt kontaktformulär

OM AKTUELLT FOKUS

Aktuellt Fokus är en partipolitiskt obunden sajt för arbetarklass, av arbetarklass. Syftet med sajten är att förmedla ett arbetarvänligt perspektiv inom framförallt nyhetsvärlden och arbetslivet. Vill du annonsera hos oss, kontakta redaktionen@aktuelltfokus.se

Copyright © 2016 - Aktuellt Fokus

Creeper

Upp