UTRIKES

Polisen bekräftar: ”Münchenterroristen var fascist”

HÖGERVÅLDET| Det har nu kommit fram nya uppgifter om personen bakom terrordådet i München. Polisen bekräftar att Münchenterroristen var fascist.

Den tyska polisen har tidigare bekräftat att den tysk-iranska Münchenterroristen utförde sitt dåd som en hyllning till nyfascisten Anders Breivik. Münchenattentatet skedde på femårsdagen av Breiviks massaker.
Enligt den tyska tidningen FAZ har nu säkerhetspolisen släppt mer uppgifter om Münchenterroristens bakgrund. En av hans stora förebilder var Adolf Hitler. Han ska ha känt en samhörighet med Hitler eftersom de både hade födelsedag 20 april.

Terroristen ska ha sett andra invandrargrupper i Tyskland som undermänniskor som han stod ovan. Samtidigt bekräftar polisen att offren han valt ut haft invandrarbakgrund. Alla som avlidit hade invandringsbakgrund och majoriteten av de avlidna var turkar.

Polisen bekräftar att terroristen inte hade några kopplingar till Islamistiska grupperingar som ISIS.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Diskutera vidare på facebook.com/aktuelltfokus/
Klicka för att kommentera

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

KONTAKTA OSS

Vill du tipsa oss om en nyhet, eller vill du ge oss feedback och hjälpa oss bli bättre? Hör av dig till oss.

E-post: redaktionen@aktuelltfokus.se
Facebook: facebook.com/aktuelltfokus
Till anonymt kontaktformulär

OM AKTUELLT FOKUS

Aktuellt Fokus är en partipolitiskt obunden sajt för arbetarklass, av arbetarklass. Syftet med sajten är att förmedla ett arbetarvänligt perspektiv inom framförallt nyhetsvärlden och arbetslivet. Vill du annonsera hos oss, kontakta redaktionen@aktuelltfokus.se

Copyright © 2016 - Aktuellt Fokus

Creeper

Upp