Aktuellt Fokus

UTRIKES

Red Bull-arvinge körde ihjäl polis med lyxbil – skyller på hushållsarbetare

ÖVERKLASSENEn Red Bull-arvinge misstänks ha kört ihjäl en polis med sin Ferrari. När polisen utreder mordet skyller överklassfamiljen på en av hushållsarbetarna.

Red Bull-arvingen Vorayuth Yoovidhya misstänks ha kört ihjäl en polis med sin Ferrari. Men Yoovidhya fortsätter att gäcka åklagarna, senast genom att helt enkelt inte dyka upp till förhör, skriver Reuters. Thailändaren Yoovidhya misstänks för att i hög fart ha kört på en motorcykelpolis i centrala Bangkok 2012.

Polisens kropp ska ha släpats med bilen i 100 meter. Fallet borde inte ha varit särskilt svårlöst; ett spår av bromsvätska från den skadade bilen gick att följa till Yoovidhyas familjs muromgärdade hem.

Rikemansfamiljen skyller på hushållsarbetare
Först skyllde familjen, som äger halva Red Bull-imperiet, på att en hushållsarbetare skulle ha kört lyxbilen, men den historien föll när polisen gick vidare med utredningen.

Trots att misstankarna nu riktas mot Yoovidhya, så har arvingen inte dykt upp till formella rättsförhandlingar och har inte gripits igen, vilket gjort att vissa av brottsrubriceringarna preskriberats. Misstankarna har däremot inte hindrat honom från att dyka upp när Bangkoks högsocietet möts eller att han reser in och ut ur landet som han vill.

På torsdagen fick ytterligare domstolsförhandlingar skjutas upp, då hans advokat meddelat att Yoovidhya befinner sig i utlandet.

Rickard Karlsson
rickard.karlsson@aktuelltfokus.se

Upp