Aktuellt Fokus

EKONOMI

M- och S sparar in på biblioteket: ”Barn behöver inte läsa böcker”

NEDSKÄRNINGSPOLITIKEN| Tingsryd kommun behöver skära ner i de kommunala utgifter. Det man väljer att dra in pengar för är biblioteken, uppger SVT.

Tingsryd kommun är en kommun där Socialdemokraterna och Moderaterna styr i koalition. Men trots detta gränsöverskridande samarbete klarar man inte av att hålla reda på pengarna. Tillika väljer man att skära ner på allmännyttan som är till för folket snarare än politikers löner.

– Tillgängligheten kommer att försämras, men vi kommer att försöka hitta nya sätt så att invpnarna kan låna böcker i samma utsträckning. Vi måste förhålla oss till kommunens omfattande besparingsprogram, säger Yngve Rehnström från utbildningsförvaltningen till SVT.

Politikerna i kommunen väljer att skära ner på en verksamhet som sett till resten av landet går bättre än snittet.

– Om sanningen ska fram, så har vi aldrig fått någon uppmuntran från kommunen när vi har legat bäst i Sverige när det gäller antalet utlånade böcker, uppger Lennart Warsäter, som är chef för biblioteken i kommunen, till SVT

Situationen i kommunen är ett praktexempel på hur politikerklassen väljer att roffa åt sig av budgeterade pengar samtidigt som allmännyttan och folket får lida. Ska det sparas in någonting så kan det göras på politikers feta löner.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Klicka för att kommentera

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Upp