UTRIKES

Slogs mot ISIS i Syrien – Stämplas som terrorist i Danmark!

DANMARK| Den danska feministen Joanna Palani sitter häktad i Danmark, misstänkt för terrorbrott för att ha stridit mot ISIS i Syrien och Irak.

Feministen Joanna Palani har blivit häktad i Danmark. Hon misstänks för terrorbrott efter att hon anslutit sig till den kvinnliga gerillan YPJ i striderna mot IS. Terrorsekten invaderade den kurdiska regionen Rojava och fick då möta de socialistiska försvarsstyrkorna i YPG och deras kvinnliga gren YPJ. Palani har även stridit i peshmergan i Irak, en annan kurdisk gerilla som den svenska regeringen har skickat stöd till.

Efter att de kurdiska gerillorna försvarat sina hemtrakter från IS invasion har de slagit tillbaka mot IS. De kurdiska gerillorna har varit de effektivaste trupperna i kampen mot IS. I nuläget har de belägrat IS självutnämnda huvudstad Raqqa. De har också varit USAs starkaste samarbetspartner i regionen.

Nato allierar sig med IS 

Samtidigt som de kurdiska gerillorna har räddat omvärlden från IS möter de motstånd från Nato och EU. Gerillorna har en radikal socialistisk agenda och eftersträvar ett fritt demokratiskt Kurdistan. Detta har gjort att de klassats som terrorister. Natomedlemmen Turkiet har allierat sig med IS för att bekämpa kurderna och nu har Danmark blivit det senaste Natolandet att ge sig på kurderna.

Danmark har sedan tidigare fått mycket beröm av diktaturen Turkiet efter att de stängt ner den kurdiska TV-kanalen Roj TV. I utbyte fick Danmarks premiärminister Anders Fogh Rasmussen stöd av Turkiet för att avancera i sin karriär inom Nato.

Maria Andersson
maria.andersson@aktuelltfokus.se

Diskutera vidare på facebook.com/aktuelltfokus/

KONTAKTA OSS

Vill du tipsa oss om en nyhet, eller vill du ge oss feedback och hjälpa oss bli bättre? Hör av dig till oss.

E-post: redaktionen@aktuelltfokus.se
Facebook: facebook.com/aktuelltfokus
Till anonymt kontaktformulär

OM AKTUELLT FOKUS

Aktuellt Fokus är en partipolitiskt obunden sajt för arbetarklass, av arbetarklass. Syftet med sajten är att förmedla ett arbetarvänligt perspektiv inom framförallt nyhetsvärlden och arbetslivet. Vill du annonsera hos oss, kontakta redaktionen@aktuelltfokus.se

Copyright © 2016 - Aktuellt Fokus

Creeper

Upp