ARBETSLIV

Stor läkarstrejk i protest mot dålig lön och dåliga arbetsvillkor

ENGLAND | De brittiska underläkarna har gått ut i sin hittills mest omfattande strejk i sin segdragna konflikt med den konservativa regeringen om löner och arbetsvillkor.

Underläkarna har tidigare genomfört flera arbetsnedläggelser, denna gång påverkas också akutmottagningar. Dessa stängs dock inte eftersom läkarna och sjuksköterskorna inte deltar i strejken. Nästan 13 000 operationer och 113 000 vårdbesök har skjutits upp under strejken som beräknas pågå mellan klockan 8 till 16 under tisdagen och onsdagen.

Läkarnas fackförening BMA utesluter inte en mer utdragen strejk efter massuppsägningar för att öka trycket på regeringen.

Den skattefinansierade sjukvården, NHS, är en av Storbritanniens mest uppskattade institutioner och har till stor del varit skyddad från nedskärningarna inom den offentliga sektorn.

Redaktionen
redaktionen@altuelltfokus.se

Diskutera vidare på facebook.com/aktuelltfokus/
Klicka för att kommentera

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

KONTAKTA OSS

Vill du tipsa oss om en nyhet, eller vill du ge oss feedback och hjälpa oss bli bättre? Hör av dig till oss.

E-post: redaktionen@aktuelltfokus.se
Facebook: facebook.com/aktuelltfokus
Till anonymt kontaktformulär

OM AKTUELLT FOKUS

Aktuellt Fokus är en partipolitiskt obunden sajt för arbetarklass, av arbetarklass. Syftet med sajten är att förmedla ett arbetarvänligt perspektiv inom framförallt nyhetsvärlden och arbetslivet. Vill du annonsera hos oss, kontakta redaktionen@aktuelltfokus.se

Copyright © 2016 - Aktuellt Fokus

Creeper

Upp