INRIKES

Tung vänsterprofil lämnar sina uppdrag i Vänsterpartiet

INRIKES| Arijan Kan lämnar sin plats i Vänsterpartiets partistyrelse samtidigt som han avsäger sig resterande uppdrag i partiet.

På mindre än ett år har Vänsterpartiet drabbats av flera tunga avhopp ute i lokalavdelningarna och distrikten. Nu meddelar även Arijan Kan att han lämnar sina uppdrag för partiet bakom sig.

På Facebook skriver han att beslutet grundar sig i att han inte längre är överens med partiet. Kan skriver även att beslutet har vuxit fram med tiden. Att Arijan Kan lämnar partiet är ett hårt slag mot V-ledningen – dels för att Kan sitter med i partiets högst beslutande organ, men även för att V-ledningen har försökt tona ned avhoppen som har skakat partiet ute i landet. Kans avhopp blir således en bekräftelse som V-ledningen inte vill ha.

Arijan Kan är 23 år gammal och representerade Vänsterpartiet i som ersättare i Umeås kommunfullmäktige samt som ledamot av Region Västerbottens förbundsfullmäktige. Bortom parlamentarismen har Arijan Kan ett fackligt engagemang bakom sig och beskriver sig själv som socialist.

Foto: Vänsterpartiet

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Diskutera vidare på facebook.com/aktuelltfokus/

KONTAKTA OSS

Vill du tipsa oss om en nyhet, eller vill du ge oss feedback och hjälpa oss bli bättre? Hör av dig till oss.

E-post: redaktionen@aktuelltfokus.se
Facebook: facebook.com/aktuelltfokus
Till anonymt kontaktformulär

OM AKTUELLT FOKUS

Aktuellt Fokus är en partipolitiskt obunden sajt för arbetarklass, av arbetarklass. Syftet med sajten är att förmedla ett arbetarvänligt perspektiv inom framförallt nyhetsvärlden och arbetslivet. Vill du annonsera hos oss, kontakta redaktionen@aktuelltfokus.se

Copyright © 2016 - Aktuellt Fokus

Creeper

Upp