Aktuellt Fokus

INRIKES

Tung vänsterprofil lämnar sina uppdrag i Vänsterpartiet

INRIKES| Arijan Kan lämnar sin plats i Vänsterpartiets partistyrelse samtidigt som han avsäger sig resterande uppdrag i partiet.

På mindre än ett år har Vänsterpartiet drabbats av flera tunga avhopp ute i lokalavdelningarna och distrikten. Nu meddelar även Arijan Kan att han lämnar sina uppdrag för partiet bakom sig.

På Facebook skriver han att beslutet grundar sig i att han inte längre är överens med partiet. Kan skriver även att beslutet har vuxit fram med tiden. Att Arijan Kan lämnar partiet är ett hårt slag mot V-ledningen – dels för att Kan sitter med i partiets högst beslutande organ, men även för att V-ledningen har försökt tona ned avhoppen som har skakat partiet ute i landet. Kans avhopp blir således en bekräftelse som V-ledningen inte vill ha.

Arijan Kan är 23 år gammal och representerade Vänsterpartiet i som ersättare i Umeås kommunfullmäktige samt som ledamot av Region Västerbottens förbundsfullmäktige. Bortom parlamentarismen har Arijan Kan ett fackligt engagemang bakom sig och beskriver sig själv som socialist.

Foto: Vänsterpartiet

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Upp