UTRIKES

Tusentals i protest mot turkiska pedofillagar


TURKIET
| Det hårt kritiserade lagförslaget från Erdogans parti AKP som legitimerar våldtäkt på barn har godkänts i första instansen. Men många är kritiska och har gått ut i protest.

Omkring 3 000 människor demonstrerade i dag på Istanbuls gator i ilska mot AKPs lagförslag som legitimerar våldtäkt mot barn.

– Vi kommer inte vara tysta. Vi kommer inte lyda. Dra tillbaka lagen omedelbart, ropade demonstranterna, enligt AFP. Plakat med ”AKP, rör inte min kropp” syntes också.

Förslaget från regeringspartiet AKP har antagits i den första av två omröstningar i parlamentet och ska upp i en andra omröstning inom kort. Lagförslaget har kritisersts hårt för att legitimera våldtäkt på barn, att det tvingar barn till tvångsgifte, och att Turkiet kommer bli ett paradis för pedofiler.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Diskutera vidare på facebook.com/aktuelltfokus/

KONTAKTA OSS

Vill du tipsa oss om en nyhet, eller vill du ge oss feedback och hjälpa oss bli bättre? Hör av dig till oss.

E-post: redaktionen@aktuelltfokus.se
Facebook: facebook.com/aktuelltfokus
Till anonymt kontaktformulär

OM AKTUELLT FOKUS

Aktuellt Fokus är en partipolitiskt obunden sajt för arbetarklass, av arbetarklass. Syftet med sajten är att förmedla ett arbetarvänligt perspektiv inom framförallt nyhetsvärlden och arbetslivet. Vill du annonsera hos oss, kontakta redaktionen@aktuelltfokus.se

Copyright © 2016 - Aktuellt Fokus

Creeper

Upp