ARBETSLIV

Ungmoderaten Dennis Jernkrooks jublade över Findus massuppsägningar: “toppenbesked!”

dennisjernkrook

HÖGERPOLITIK| Samtidigt som en proteströrelse växer fram i Bjuv anser ungmoderaten Dennis Jernkrook från Borås att nedläggningen av Findus fabriken i Bjuv är ett toppenbesked.

Nomad Foods som äger varumärket Findus meddelade i slutet av mars att de tänkt lägga ner en Findus Fabrik i skånska Bjuv. Nedläggningen har lett till stora protester och i lördags demonstrerade över 3 000 personer mot nedläggningen. Utöver lokalbefolkningen medverkade LO-pampar, Arbetsmarknadsministern Ylva Johansson och partiledaren Jonas Sjöstedt i demonstrationen. På Facebook har det växt fram en sida på kort tid med över 16 000 följare som protesterar mot nedläggningen.

Samtidigt som arbetare blivit av med sina jobb genom nedläggningen anser ungmoderaten Dennis Jernkrook från Borås att nedläggningen är ett toppenbesked. Jernkrook själv är enbart 20 år gammal och har ingen längre erfarenhet av arbetslivet. När han kommenterar på sin Facebooksida påstår han att han också har erfarenhet av nedläggningar då liknande händelser ska ha drabbat hans föräldrar.

Jernkrook anser att nedläggningen kommer att leda till billigare mat och att arbetarna kommer att få bättre jobb. Hur det kommer ske ger han ingen förklaring på utan han lutar sig enbart på sin liberala dogmatiska ideologi som han väljer att kalla fakta.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

To Top