Kontakta oss

INRIKES

Aktivister återtog stulen badstrand i Täby

Publicerat

den

Foto: Faksimil Twitter

INRIKES I decennier har boende på ett av Sveriges dyraste villakvarter stulit kommunal mark och gjort om sin sina tomter till strandtomter. Badande aktivister tröttnande på markstölden och valde att ockupera badstranden.

Tidigare i veckan avslöjade tidningen ETC att villaägarna på Drakskeppsvägen i Täby i decennier har lyckats ta över den kommunala badstranden genom att bygga ut sina tomter på den kommunala marken olovligt. Det har bland annat skett svartbyggen av bryggor och en helikopterplatta samtidigt som stängsel stängt ute allmänheten.

En av villorna på Drakskeppsvägen är Villa Westling. Den ägs av arkitekten Benjamin Westling men ligger ute till på försäljning för 150 miljoner kronor och beräknas vara Sveriges dyraste villa.

ETCs avslöjande ledde till att kampanjen Folkets bad tog fart på Twitter. Kampanjen uppmanade folk att ta tillbaka den kommunala badstranden under söndagen. Kampanjen blev framgångsrik och enligt uppgifter till Aktuellt Fokus besöktes stranden av uppemot 50 personer som badade från bryggorna och helikopterplattan.

Enligt ETCs granskning så visar lantmäteriet att villaägarna lyckats sno uppemot 400 meter av kommunal mark. Täby kommun har inlett ett tillsynsarbete som ska granska markanvändningen i området.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons