Kontakta oss

INRIKES

Alliansens väljare ser hellre samarbete med de rödgröna än SD

Publicerat

den

alliansenINRIKES| Alliansens väljare är mer intresserade av blocköverskridande regering med de rödgröna än med Sverigedemokraterna.

Enligt en undersökning som Novus gjort för ekot är alliansens väljare mer öppna för en blocköverskridande regering. 46% av alliansens väljare kan tänka sig ett blocköverskridande samarbete medan enbart 25% av de rödgrönas väljare skulle vilja se ett samarbete.

31% av alliansens väljare vill se en regering med de fyra allianspartierna och socialdemokraterna. 15% av deras väljare vill ha en regering som enbart består av moderaterna och socialdemokraterna. 27% ville att alliansens skulle gjort som under förra mandatperioden där de fyra allianspartierna bildade minoritetsregering med stöd av Sverigedemokraterna. De resterande 27% av alliansväljarna valde övriga alternativ.

Bland de rödgrönas väljare vill 37% att den nuvarande regeringen ska vara kvar och regera med stöd av vänsterpartiet. 17% vill att socialdemokraterna ska vara ensamt regeringsparti med stöd av alla de övriga partierna. 13% vill se att socialdemokraterna och moderaterna bildar regering. 12% vill att socialdemokraterna ska bilda regering med alliansen. De resterande 21% av de rödgröna valde övriga alternativ.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons