INRIKES

Ann Heberlein anklagas för stöld

INRIKES Moderatpolitikern och debattören Ann Heberlein anklagas för att ha stulit pengar från sin exmake, prästen Martin Malmgren. På Facebook uppger en rasande Martin Malmgren att Heberlein ska ha länsat hans sparkonto. Händelsen ska ha inträffat den gångna helgen.

Det var efter att prästen Martin Malmgren tappat sin plånbok som han försökte skydda sina pengar genom att föra över dem på ett gammalt sparkonto. Ovetande om att prästens exfru, Ann Heberlein, fortfarande hade tillgång till kontot. En kort stund senare var sparkontot länsat.

Enligt Martin Malmgren ska han ha kontaktat Ann Heberlein och krävt att få tillbaka sina pengar. Vilket hon först ska ha vägrat att lämna tillbaka. När exmaken sa att han skulle polisanmäla henne ska Ann Heberlein bara svarat: ”Lycka till”. Först idag torsdag ska Ann Heberlein gett tillbaka Marin Malmgrens pengar. På Facebook skriver han:

”När jag påtalade att hon tagit mina pengar och bad henne sätta tillbaka dem svarade hon bara: Trist. Glöm det. När jag sa att jag skulle polisanmäla svarade hon: Lycka till. Medan jag skriver detta får jag meddelande från henne att hon satt över pengarna. Hon menar sig tydligen ha velat lära mig en läxa. Det jag ska lära mig är väl att inte säga emot utan göra som hon säger.”

Ann Heberlein är författare, moderatpolitiker och doktor i etik. Efter att Martin Malmgren gick ut med uppgifterna har Ann Heberlein tillbakavisat anklagelserna. Enligt Ann Heberlein använder hon Martin Malmgrens gamla sparkonto som tiggerikonto. På Facebook skriver hon att hon trodde att exmannens insättning på 16 000 kronor var en gåva till hennes crowdfunding.


Maria Johansson

maria.johansson@aktuelltfokus.se

To Top