INRIKES

Ann Heberleins Twitterattack mot Katerina Janouch

INRIKES Ann Heberlein anser att det är rätt att Viking Line avslutar samarbetet med författaren och högerdebattören Katerina Janouch. 

Ann Heberlein, som är medlem i Viking Lines Advisory Board, har fått nog av Katerina Janouchs trakasserier mot Vänsterpartiets Rosanna Dinamaca. I ett inlägg på Twitter skriver den moderata riksdagskandidaten Ann Heberlein att  Viking Line fattade rätt beslut som sparkar Katerina Janouch från rederiets expertgrupp mot sexuella övergrepp på kryssningar.

Beslutet kom efter att Janouch för andra gången på ett par dagar sexualiserat och hånat Rosanna Dinamarca på nätet.

Janouch inledde trakasserierna med att twittra ut en smygtagen bild på Dinamarca där hon pratar med ensamkommande flyktingungdomar vid sittstrejken på Medborgarplatsen. I tweeten insinuerade Janouch att Dinamarca var en hebefil som var på platsen för att ragga. Efteråt kritiserades Janouch av Viking Line och tweeten raderades. Men idag fortsatte Janouch trakasserierna, vilket fick bägaren att rinna över hos Viking Line.

När Viking Line kommenterar Katerina Janouch-fallet säger dom att förtroendet för den högervridna författaren är förbrukat.

– Redan igår konstaterade Viking Line att den tweet som Katerina Janouch lade ut i helgen inte är förenligt med vårt trygghetsarbete. Mot bakgrund av att hon har valt att fortsätta i samma spår samt att en polisanmälan har upprättats under dagen idag, är Viking Lines förtroende för henne nu förbrukat. I övrigt har vi inga kommentarer, skriver företagets informationschef Eleonora Hansi i ett mejl till Kulturnyheterna.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se

Upp