INRIKES

Ann Sofie Hermansson vägrar avgå trots distriksstyrelsens avgångskrav

GÖTEBORG Hon kostade Socialdemokraterna valsegern i Göteborg och såg till att högern fick makten efter 26 års S-styre. Nu vill en enad distriksstyrelse att hon ska avgå men Socialdemokraternas gruppledare, Ann Sofie Hermansson, vägrar att flytta på sig.

En svidande valförlust. Ett katastrofalt eftervalsarbete där S hellre gav makten till högerpartierna istället för att föra samtal med V, MP och FI. Turerna kring Socialdemokraterna i Göteborg har varit många och nu verkar distriksstyrelsen för Socialdemokraterna i Göteborg ha fått nog. En enig distriksstyrelse har nämligen gått ut med ett avgångskrav på S-Götborgs gruppledare Ann Sofie Hermansson.

Undanhåller information

Enligt distriktsstyrelsen har Ann Sofie Hermansson undanhållit information från partiet. Till GP uppger styrelseledamoten Håkan Linnarsson att distriksstyrelsen har känt sig motarbetade i viktiga sakfrågor.

– Styrelsen upplever att de är motarbetade och att de inte fått information om olika sakfrågor. Hon har velat hålla styrelsen utanför, säger Håkan Linnarsson till GP.

Brister i arbetsmiljön

Linnarsson säger även att Hermanssons styre har inneburit brister i arbetsmiljön för de som jobbar i stadshuset. Medarbetarna uppger att de inte känner någon tillit eller trygghet på jobbet.

– Vi kan konstatera att det finns brister i arbetsmiljön. Det är en bred uppfattning bland de som jobbar i stadshuset att det är så. Det handlar om tryggheten och tilliten, säger Håkan Linnarsson.

Under måndagen meddelade Ann Sofie Hermansson att hon inte tänker lyssna på kritiken och att hon inte tänker avgå.

– Min bedömning är att jag är vald av distriktskongressen, det är där man tar upp frågan. Jag ser inga skäl för att avgå för att en mindre krets i styrelsen tycker det, sa Ann-Sofie Hermansson under en presskonferens.

Hela distriktsstyrelsen uppger att de är eniga i avgångskravet mot Hermansson.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se

Upp