INRIKES

Antirasist kastade milkshake i huvudet på Dan Park

Faksimil Twitter

MALMÖ Vid 22.30-tiden på måndagskvällen får vi tag på Dan Park. Han bekräftar att han fått en milkshake i huvudet. Trots att flera timmar har gått har han fortfarande inte tvättat sig.  – Jag luktar skit, säger han.

När Aktuellt Fokus får tag i Dan Park uppger han att händelsen inträffade i samband med att han var och lyssnade på högerextrema Alternativ för Sverige som höll torgmöte på Stortorget i Malmö.

– Ja det var nån som droppade en milkshake i huvudet, eller ja det luktade väl milkshake, jag stod och tjafsade med nån jävla tönt, säger Dan Park.

Förmodligen vaniljsmak

Enligt Dan Park var det med största sannolikhet en milkshake med vaniljsmak. Nästan fem timmar senare har han fortfarande inte tvättat sig.

– Jag måste tvätta håret helt klart.

Har du inte gjort det än?

– Va, nä jag inte orkat göra det.

Jaha. Vet du vad det var för smak?

– Nä. Jag är vegan och som tur är så fick jag inget i munnen, men det luktade väl vanilj, säger Dan Park.

Det högerextrema torgmötet bevakades av en massiv polisstyrka. Hundratals antifascister var på plats och protesterade. Ett tiotal antifascister ska ha gripits i anslutning till protesterna.

Dan Park är känd konstnär och provokatör – men också nazist. Sedan åratal har han dykt upp på högerextrema och rent nazistiska arrangemang, däribland demonstrerat med nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen och före detta Svenskarnas Parti. Dan Park är även flerfaldigt dömd för hets mot folkgrupp och umgås flitigt med skånska högerextremister.

Stöd röd alternativmedia – Bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕  Swisha en tia eller valfri slant till 0720201984. Märk din gåva med “kaffe”. Betalningsmottagare K.Fredriksson.

Kim Fredriksson
Kim.fredriksson@aktuelltfokus.se

Upp