UTRIKES

Bernie Sanders: ”Jag ber inte om ursäkt till någon”

Foto: Gage Skidmore

USA Presidentkandidaten Bernie Sanders har precis släppt ett videosvar till sina kritiker som menar att han går Irans ärenden för att han kritiserat Donald Trumps beordrade avrättning av Qassem Soleimani. I videosvaret säger presidentkandidaten att han inte kommer be någon om ursäkt och och att han kommer göra allt för att förhindra ett krig mellan USA och Iran.

Sanders video kommer bara timmar efter flera hätska angrepp från mediapersonligheter, republikaner och delar av hans eget parti, där han anklagas för att hata sitt eget land och gå Irans ärenden på grund av kritiken mot Donald Trumps drönarattack. Den som trodde att Bernie Sanders skulle vika ner sig efter kritiken trodde fel. I sin video till kritikerna säger Sanders att han hade rätt om Vietnamkriget och Irakkriget, och att han kommer göra allt i sin makt för att förhindra ett krig mellan USA och Iran.

– Jag kommer göra allt jag kan för att förhindra ett krig med Iran. Om du tycker att Irakkriget var en katastrof så gissar jag att ett krig i Iran skulle bli ännu värre. Låt oss jobba tillsammans för att förhindra det. Vill folk kritisera mig för det? Kör hårt, det är okej. Jag ber inte om ursäkt till någon, säger Bernie Sanders.

Se Sanders videosvar nedan.

Stöd röd alternativmedia – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till “0720201984” och märk din gåva med “kaffe”! 👍 Betalningsmottagare k.fredriksson.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se

Upp