ARBETSLIV

Blåste 100-tal personer på arbete – döms till fängelse


INRIKES | Den 45-årige mannen som lurade hundratal personer att de skulle få en anställning på ett lager i Växjö har nu dömts till fängelse. Anställningar som sedan visa sig inte fanns.

Över hundra personer hade lovats arbete på ett företag som sa sig hålla på med lagerhantering i Växjö. När de anlände till lagerlokalen för att börja arbeta på måndagsmorgonen var det stängt och det fanns det inga företagsrepresentanter på plats. Det gamla Icalagret används numera av lager- och logistikföretaget Alwex. Personerna som hade lovats arbete hade fått veta att NetOnNet skulle öppna ett nytt lager och att en lokal företagare i samarbete med Alwex skulle öppna lagret den dagen. Efter en stunds väntan gick det upp för folksamlingen att det kunde röra sig om en bluff. Polisen kom till platsen under morgonen för att ta upp anmälningar och tala med upprörda personer.

Flera har sagt upp sig från andra jobb och på så vis förlorat inkomster.
Några har gått miste om arbetslöshetsersättning eller annat stöd. Vissa har haft resekostnader. 45-åringen dömdes på torsdagen till ett och ett halvt års fängelse för bland annat stöld och bedrägeri. Han ska nu ersätta fler av de drabbade med belopp mellan 5 000 och 60 000 kronor totalt flera hundra tusen i skadestånd.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Klicka för att kommentera

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp