Kontakta oss

INRIKES

Bokmässan ändrar sig om nazistmedverkan

Publicerat

den

GÖTEBORG| Bok och Bibliotek har tagit tillbaka sitt beslut om att bannlysa en konspiratorisk nazistkopplad veckotidning på årets bokmässa. Det nya beslutet innebär att den konspiratoriska tidningen kommer ha full tillgång till sin monter i samband med mässan den 22-25 september.

Beskedet kommer efter att Bok och Bibliotek initierat en egen juridisk prövning av fallet. Därmed står det klart att den nazistkopplade tidningen återigen kommer röra upp känslor bland årets besökare. Enligt flera sakkunniga antifascister är det även vad veckotidningen hoppas på.

Enligt författaren och researchern Mathias Wåg som har mångårig erfarenhet av den högerradikala miljön vill tidningen ifråga ha så mycket uppmärksamhet kring sig som möjligt. Därför försöker de göra antirasister så arga som möjligt. Därför försöker de sig på enkla provokationer mot ”kultureliten”, vilket ger dem maximal uppmärksamhet säger Mathias Wåg till Aktuellt Fokus.

Bilden som Mathias Wåg målar upp har bekräftats av före detta högernationella aktivister. Den aktuella veckotidningens grundare har tidigare haft ledande positioner inom partiet Nationaldemokraterna. Grundarna har även haft samarbete med det numera nedlagda Förbundet Nationell Ungdom och nyfascistiska Nordisk Ungdom.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons