UTRIKES

CNN jämför Bernie Sanders med coronaviruset

Faksimil Twitter

USA  CNN jämför den judiska presidentkandidaten Bernie Sanders med den dödliga smittan coronaviruset. Nu möter den liberala kanalen kraftig kritik från allmänheten.

Under lördagsmorgonen begick CNN ett av de värsta övertrampen i kanalens historia och jämförde den judiska presidentkandidaten Bernie Sanders med coronaviruset. Det var CNN:s programledare, Michael Smerconish, som gjorde den osmakliga liknelsen. I över två minuter visade CNN frågan: “Kan varken coronaviruset eller Bernie Sanders stoppas?”.

Närmare 90 000 människor har drabbats av viruset de senaste veckorna. Drygt 3000 personer har dött i virussjukdomen. Stora delar av världsekonomin har stannat av sedan utbrottet inleddes i kinesiska Wuhan. Efter TV-kanalens övertramp har CNN fått ta emot mängder med kritik från allmänheten. Att jämföra judiska politiker med virus var väldigt vanligt under den tyska nazismen. På sociala medier har tusentals människor krävt att CNN ska sparka Smerconish och be om ursäkt till Bernie Sanders.

Stöd röd alternativmedia – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till 0720201984! Märk din gåva med ”kaffe”! ✌

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se

Upp