INRIKES

Dömd polis gillar högerextremism på sociala medier

Polisbil. Foto: Aktuellt Fokus

INRIKES I förrgår dömdes polismannen Jerry Bengtsson att ha hotat och kallat emmabodabon Ahad Nobakhti för “arabjävel” och “jävla pack”. Nu kan Aktuellt Fokus avslöja att polismannen “likear” fascistpolitiker på Facebook och sprider högerextrema länkar.

Aktuellt Fokus har fått igenom polismannens gillamarkeringar, länkdelningar och kommentarer på Facebook. Där framträder bilden av familjekär motorsportfanatiker, och någon som sympatiserar med radikala högerextremister.

Bland Jerry Bengtssons gillamarkeringar återfinns bland annat Sverigedemokraterna, Sverigedemokraterna Växjö, Nyheter Idag, Jimmie Åkesson och Peter Springare support page. Men det slutar inte där. Den nydömda polismannen gillar även fascistpolitikerna, Gustav Kasselstrand och William Hahne från högerextrema Alternativ för Sverige. Ett utbrytarparti från Sverigedemokraterna som gjort sig kända för sin grova rasistiska retorik och kopplingar svenska nazister och judehatare.

Alternativ för Sverige uppstod i efterdyningarna när Sverigedemokraterna uteslöt hela sitt ungdomsförbund på grund av kopplingar till extremism och rasnationalistiska ställningstaganden. I ett pressmeddelande skrev Sverigedemokraterna att brytningen med ungdomsförbundet handlade om ideologiska skiljaktigheter om att SDU inte ställde upp på SD:s ställningstagande för öppen svenskhet och demokrati.

– Vi accepterar inte att man gör avstickare från den ideologi som partiet vill driva, sa Jimmie Åkesson till SVT i samband med uteslutningen.

Sverige styrs av “PK-maffian”

När Jerry Bengtsson delar en artikel från högerextrema sajten Fria Tider och Granskning Sverige, påpekade flera av hans vänner det olämpliga med att dela artiklar från högerextremister. Men istället för att inse sitt misstag valde Jerry Bengtsson att försvara sitt agerande genom att uppmana kritikerna till att lyssna på antisemitiska Granskning Sverige. En högerextrem satsning som gick ut på att ringa upp journalister, politiska motståndare och offentligt anställda, spela in samtalen i hemlighet för att sedan hänga ut personerna ifråga med grovt redigerade ljudfiler på nätet.

I kommentarsfältet får Bengtsson stöd från en av sina vänner som skriver att Sverige styrs av Feministiskt Initiativ och den så kallade “PK-maffian”. Istället för att argumentera emot svarar Jerry Bengtsson “Huvudet på spiken”.

”Åk hem till ditt jävla land”

I förrgår dömdes Jerry Bengtsson för att ha vräkt ur sig rasistiska förolämpningar och hotat att misshandla emmabodabon Ahad Nobakhti i tjänsten. I domen skriver Kalmar Tingsrätt att Jerry Bengtssons uttalanden var brottsliga och att hotet var ägnat att framkalla allvarlig fruktan för Ahad Nobakhtis säkerhet.

Så här såg Ahad Nobakhti ut efter bilfärden med polisen. Foto: Faksimil Twitter

Bengtsson nekade till brott men tingsrätten valde att fälla honom på grund av åklagarens bevisning som bland annat bestod av en ljudinspelning. I ljudinspelningen hör man hur Jerry Bengtsson skriker: “åk hem jävla arabjävel”, “jävla dåre”, “jävla pack”, ”Jag tycker inte om sådana som dig, bara elände”, ”Jag tål inte sådana som dig” och ”Åk hem till ditt jävla land”.

Stötta fler avslöjanden – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till 0720201984! Märk din gåva med “kaffe” 👍 (betalningsmottagare: k.fredriksson)

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se

Upp