ARBETSLIV

Ericsson-anställda betalar för chefernas lyxliv!

800px-ericsson_telefonplan_20050902_001OTRYGGA SVERIGE| Cheferna roffar åt sig på de anställdas bekostnad. Detta står nu klart efter Erikssons jättevarsel. Telekomföretaget har varslat 2 200 anställda i Sverige.– Det här är ett oerhört hårt slag för de som arbetar på Ericsson och som lojalt arbetat för företagets utveckling, skriver IF Metalls förbundsordförande Anders Ferbe. Lojaliteten från företaget till sina anställda lyser med sin frånvaro.

Redan i november meddelade företaget att man sjösatt ett så kallat kostnads- och effektiviseringsprogram som nu går in i nästa fas, skriver Ericsson i sitt pressmeddelande. Varslet riktas särskilt in på företagets delar inom forskning och utveckling samt produktion. Redan i år kommer neddragningar att påbörjas och det beräknas pågå i drygt två år. Besked till de anställda som berörs ska lämnas i juni. Förhandlingar med facket ska redan ha påbörjats.

Katrineholm blir värst drabbat där Ericsson väljer att lägga ned verksamheten helt. Varslen och effektiviseringsarbetet ska leda till besparingar på nio miljarder kronor med full effekt under 2017. Ersättningen för koncernledningen är drygt 218 miljoner kronor per år. För företagets VD, Hans Vestberg ligger ersättningen på drygt 41 miljoner kronor per år.

Orter som berörs

Stockholm, 1,125 personer
Katrineholm, 400 personer
Borås, 200 personer
Göteborg, 140 personer
Kumla, 130 personer
Linköping, 120 personer
Karlskrona, 85 personer

 

<b>Redaktionen</b>

redaktionen@aktuelltfokus.se

1 kommentar

1 kommentar

  1. Trött på svinen

    2015-03-11 den 18:18

    Sverige på väg åt helvete och det är cheferna och näringslivets fel. Slår sönder landet och välfärden.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp