INRIKES

Erik Ullenhag: Antisemitismen är ett invandrat problem

Pressbild Regeringskansliet

INRIKES Liberalernas partiledarkandidat, Erik Ullenhag, anser att antisemitismen i Sverige är ett invandrat problem. Det skriver han i en konversation mikrobloggen Twitter.

Det var i torsdags som Erik Ullenhag uppmärksammade den svenska främlingsfientligheten. På Twitter påstod han han att judar inte vågar bära sina religiösa symboler i Sverige.

“Människor som aldrig tidigare drabbats av främlingsfientlighet, möter numera ilska på gatan. Judar vågar inte bära religiösa symboler.” skrev Erik Ullenhag.

Ullenhags uttalande ledde till en konversationen med ledarskribenten, Jenny Sonesson, som skrev att problemen med antisemitismen har kommit till Sverige med flyktingar och invandrare. Ett påstående Erik Ullenhag höll med om.

“Helt riktigt.” svarade Erik Ullenhag.

Radikalnationalismen tydligaste urakiljbara miljön

Enligt BRÅ-rapporten, “Antisemitiska hatbrott“, som släpptes den 29 maj i år är det inte invandrare som polisen märker av som mest. Rapporten slår istället fast att det är radikalnationalismen som är den tydligast urskiljbara miljön gällande antisemitiska hatbrott. I rapporten skriver BRÅ att hatbrotten mot judar riktas mot både privatpersoner och judiska institutioner.

“Av både polismaterialet och Brås intervjuer framgår också att hotet från den radikalnationalistiska miljön riktas både mot enskilda individer och mot judiska institutioner. Flera av Brås intervjupersoner som haft en offentlig profil har varit utsatta för trakasserier i hemmet från personer med kopplingar till radikalnationalistiska organisationer. Samma organisationer har också burit ansiktsbilder på svenska judar med texten ”folkförrädare” på olika demonstrationståg.”

 

Stöd röd alternativmedia – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till 0720201984! Märk din gåva med “kaffe” 👍 (betalningsmottagare: k.fredriksson)

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se

Upp