UTRIKES

EXTRA – Högernationalister tänker störa minnesmanifestation för mördad antinazist!

smr
HÖGERN| Under helgen kommer en minnesmanifestation hållas för Jimi Karttunen som utsattes för misshandel av nazister förra veckan. Uppgifter har dock kommit in om att högernationalister planerar störa minnesstunden.

På lördag arrangeras en antirasistisk manifestation mot det brutala nazistiska våldet efter mordet på antirasisten Jimi Joonas Karttunen. Manifestationen hålls i finlands huvudstad Helsingfors, samma stad som Jimi blev dödad av medlemmar i Nordiska Motståndsrörelsen. Närmare 7000 helsingforsbor har klickat i att de tänker delta för att hedra Jimi Joonas Karttunen och säga nej till nazisternad våld skriver tidningen Yle.

Nu försöker olika högernationalister och nazistiska aktivister mobilisera en motdemonstration för stöd för det brutala mordet utfört av NMRs medlemmar. Motdemonstrationen ska hållas på samma torg som minnesmanifestationen för den mördade antirasisten.

Arrangörer av motdemonstrationen för mordet är den högernationalistiska föreningen Suomi Ensin som har sett posera på bild tillsammans med både medlemmar från Nordiska motståndsrörelsen och Sverigedemokraternas systerparti i Finland, Sannfinländarna.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Upp