UTRIKES

EXTRA – Högernationalister tänker störa minnesmanifestation för mördad antinazist!

smr
HÖGERN| Under helgen kommer en minnesmanifestation hållas för Jimi Karttunen som utsattes för misshandel av nazister förra veckan. Uppgifter har dock kommit in om att högernationalister planerar störa minnesstunden.

På lördag arrangeras en antirasistisk manifestation mot det brutala nazistiska våldet efter mordet på antirasisten Jimi Joonas Karttunen. Manifestationen hålls i finlands huvudstad Helsingfors, samma stad som Jimi blev dödad av medlemmar i Nordiska Motståndsrörelsen. Närmare 7000 helsingforsbor har klickat i att de tänker delta för att hedra Jimi Joonas Karttunen och säga nej till nazisternad våld skriver tidningen Yle.

Nu försöker olika högernationalister och nazistiska aktivister mobilisera en motdemonstration för stöd för det brutala mordet utfört av NMRs medlemmar. Motdemonstrationen ska hållas på samma torg som minnesmanifestationen för den mördade antirasisten.

Arrangörer av motdemonstrationen för mordet är den högernationalistiska föreningen Suomi Ensin som har sett posera på bild tillsammans med både medlemmar från Nordiska motståndsrörelsen och Sverigedemokraternas systerparti i Finland, Sannfinländarna.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

3 kommentarer

3 Comments

 1. Kim

  2016-09-23 den 03:30

  Önskar att det vore skottpengar på vissa idioter. Suckar!

 2. Bagisbo

  2016-09-22 den 23:10

  Varför använder Aktuellt Fokus begreppet \”högernationalist\”? Det räcker väl att säga \”nationalist\”?

  Vi arbetare har ingen nation!

  • Kalle med klubban

   2016-09-23 den 10:42

   Bra att Aktuellt fokus visa vad vi pratar om här.
   För att dessa \”nationalister\” står långt ut på högerkanten. Viktigt att placera de rätt fack så folk fattar att dessa har sin konservativa och högerpolitik som inte har nått med fosterlandskärlek att göra. De vill ha med splittring, högerpolitik och är försvarare av kapitalets rofferi.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp