INRIKES

Nordisk Ungdoms kraftsamling mot prideparaden samlade tio personer

INRIKES| Läget under prideveckan i Stockholm har varit tämligen spänt. Flera HBTQ-fientliga attentat har rapporterats i nyhetsmedier under veckan.

Under själva paraden utförde högerfascistiska Nordisk Ungdom ett attentat. De kom snabbt att bli bortförda av polis samt åskådare och deltagare i paraden. Gruppen utförde ett attentat under förra årets pride där de försökte hänga upp en banderoll med HBTQ-fientligt budskap på en gångbro vid Östermalms IP. I år kunde deltagande redaktionsmedlemmar konstatera att bron var avspärrad och polis fanns på plats.

Den högerextrema gruppen har gått ut med egen video där de bland annat ses klippa ner en prideflagga vid okänd flaggstång. Under Prideveckan har flera Prideflaggor stulits i en rad förorter i Stockholm . Nordisk Ungdom har sedan tidigare haft tävlingar som har gått ut på att stjäla flaggor och bedriva flaggbränningar.

FB_IMG_1469971092644

I en tweet ska gruppens talesman Fredrik Hagberg ha hejat på attentatet och de som utförde det.

FB_IMG_1469971101775

Redaktionen kan dock konstatera efter att ha granskat filmat material från attentatet att Nordisk Ungdom valde reträtt snarare än att kämpa tappert.

Enligt tips som kommit in till redaktionen tidigare i veckan ska samma grupp ha befunnit sig runt prideparken vid flertalet tillfällen. De ska ha hetsat deltagare men det är oklart vad exakt som har hänt. Prideparken är endast öppen för deltagare med biljett.

Nordisk Ungdom är även kända för att ha kopplingar till Sverigedemokraterna.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

1 kommentar

1 kommentar

  1. ola rosevall

    2016-08-03 den 01:14

    så skönt varje gång dessa från nordisk ungdom misslyckas i sina försök.
    Riktigt glad över att alla vi andra står oss starka mot dem

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp