KULTUR

Fascistledaren Daniel Friberg toksågas av Markus och Malcom!

KULTUR| I sitt senaste pod-avsnitt totalsågar Markus och Malcom “alternativhögerns” ledare Daniel Friberg. Med anledning av ”alt right”-ledarens framträdande i podden Magister sågas Friberg på punkt efter punkt av den kommunistiska podcast-duon.
– Det går ju inte ha honom i ett parti. Han är ett ankare, säger Malcom Kyeyune.

När Daniel Friberg försöker förklara traditionella värderingar i podcasten Magisters julavsnitt slutar det med att han svamlar om ideal i Hollywoodproduktioner som Vikings, Rome och Spartacus. Detta mötte kritik från programledaren Johannes Nilsson och fick i sin tur Markus Allard från Markus och Malcom att skratta.

– Då reagerar Friberg ungefär som en 12-årig science fiction-nörd som blir kritiserad vid julbordet av en släkting, kommenterar Allard.

Flashback om Daniel Friberg: ”Nonchalant sopa”

Efter Fribergs Magister-intervju har Aktuellt Fokus tagit en titt på vad Flashback tyckte om Daniel Fribergs framträdande. Den gängse bilden av Daniel Fribergs intervju i podden Magister är att fascistledaren helt enkelt är en nonchalant sopa.


Brottsbelastad fascistledare

Daniel Friberg är den mest framträdande ledaren inom den svenska så kallade ”alternativhögern”. Friberg har en lång bakgrund i den svenska fascist- och naziströrelsen och har varit aktiv i bland annat Nationaldemokraterna och Nordiska Förbundet. Han drev tidigare Nordiska Motståndsrörelsens tidning, Folktribunen.

Daniel Friberg är dömd för häleri, grovt vapenbrott och dopingbrott, samt tidigare åtalad för förberedelse till rån alternativt mord och grov misshandel samt hets mot folkgrupp. Han är även chefredaktör och ansvarig utgivare för tankesmedjan Motpol.

Markus och Malcom-avsnittet hittar du här.

Magisters julavsnitt hittar du här.

Morat Mohammed
morat.mohammed@aktuelltfokus.se
Upp