UTRIKES

Fem poliser avlidna efter konfrontation i USA

USA| I Dallas hölls det en protest mot de senaste dagarnas polisvåld mot minoriteter. Vid sidan av protesterna skedde det en konfrontation mellan polisen och ett gäng beväpnade aktivister.

De senaste dagarna har det skett två fall av polisvåld spridits på sociala medier. Aktuellt Fokus har rapporterat om båda fallen med videor som visar händelseförloppet. I båda händelserna är det afroamerikaner som blivit avrättade på öppen gata av polisen.

I Dallas skedde det massiva protester mot polisvåldet efter att de senaste händelserna blivit kända. Vid sidan av protesterna var det en grupp av aktivister som beväpnade sig och öppnade eld mot polisen. I skrivande stund har 5 poliser avlidit och 6 poliser behövt uppsöka vård.

Aktivisterna hade placerat sig på olika positioner med krypskyttegevär. Enligt polisen tyder deras agerande på att några av de beväpnade aktivisterna haft militärutbildning.

På sociala medier sprids ett videoklipp på ytterligare en person som öppnat eld mot polisen. Klippet visar hur han gömmer sig bland pelarna för att sedan smyga sig fram till polisen och avlossa flera skott. Denna personen tog senare sitt liv och det är oklart om han hade någon koppling till aktivisterna som öppnade eld mot polisen.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Klicka för att kommentera

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp