UTRIKES

Filmklippet visar hur Sveriges samarbetspartner Turkiet bombar civilt sjukhus

sirnakkarta
KURDISTAN| Turkiet fortsätter att bomba delar den ockuperade befolkningen i Kurdistan. Enligt regimen var målet att “neutralisera PKK-terrorister”. Filmklipp visar däremot hur regimstyrkor bombar ett sjukhus i staden Şırnak.

Regimen anklagas återigen för krigsbrott. Bombningen av sjukhuset i Şırnak är det senaste i raden av våldsamma angrepp mot civila i Turkiets sydöstra delar.

Filmklippet visar hur hela kvarteret fylls med rök efter den våldsamma explosionen. I efterhand påstår regimen att målet var medlemmar i det förbjudna patriotiska socialistpartiet, Kurdistans Arbetarparti (PKK). Något som har kommit att bli ett standardsvar när regimstyrkor och polis misstänks för mord på kurdiska civila.

Det prokurdiska vänsterpartiet HDP har bekräftat bombningen. Under gårdagen återpublicerade partiet även ett filmklipp på bombningen. Den 14 mars förra månaden införde regimen undantagsregler och utegångsförbud i staden. Sedan dess har siffrorna över döda civila ökat markant. Tidigare månaden kunde man se turkiska stridsvagnar sprida förödelse i civila bostadsområden.

Hur många som har dött är för närvarande okänt. Regimtrogna medier rapporterar om att 8 PKK-medlemmar ska ha blivit dödade. Att siffrorna skulle stämma är däremot tveksamt. Pressfriheten och yttrandefriheten är i praktiken avskaffat i Turkiet varpå det nästan endast är regimens socialkonservativa politik och andra högerradikala perspektiv som kommer fram.

Tusentals människor har dött sedan den turkiska regimen valde att bryta vapenvilan med PKK förra året. En majoritet av dem är civila. Regimen har gått så långt att de även har tagit hjälp av radikala jihadiststyrkor för att strida mot den kurdiska befolkningen. Situationen i de ockuperade delarna eskalerar och civilbefolkningens rop på hjälp från omvärlden blir allt högre. Samtidigt gör den turkiska regimens ideologiska meningsfränder i den europeiska högern sitt bästa för att ignorera Nato-statens brott mot civilbefolkningen.

I november förra året gick den svenska regeringen ut och aviserade att svenska skattebetalare skulle betala för att Turkiet tar hand om flyktingar åt Sverige och EU. Sedan dess har den turkiska Nato-regimen fortsatt skörda civila offer. Människorättsorganisationer och radikala socialister i Europa har sedan länge uppmärksammat att Turkiet skapar fler flyktingar än vad de hjälper. Mer än 700 svenska skattemiljoner har gått till den diktatoriska regimen.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

gillaffb

Klicka för att kommentera

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp