INRIKES

Floskelkollen: Skrattretande hyckleri från landsbygdsministern

Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

FLOSKELKOLLEN Nu presenterar vi Floskelkollen. Vår nya satsning där vi synar makthavarnas uttalanden på sociala medier. Först i granskningen är landsbygdsminister Jennie Nilsson från Socialdemokraterna.

Förra helgen skrev landsbygdsminister Jennie Nilsson att människor på landsbygden förtjänar att bli sedda och lyssnas på. ”Människor som bor på lands- och glesbygd förtjänar att bli sedda. Deras historier måste lyssnas på. För det är i själva bygden problematiken ofta finns. Det är också när jag reser till glesbygden som jag lär mig mer om människors utmaningar.”, skrev hon.

Vägrar svara på frågor

Landsbygdsministerns uttalande på Facebook må vara rätt och rätt men det är också tvättäkta hyckleri. För vad spelar det för roll om du lyssnar på människor om du samtidigt struntar i att svara dem? Vilket är en företeelse som Jennie Nilsson gör sig skyldig till. Här är det senaste exemplet.

Den 7 maj besökte Jennie Nilsson Dalarna och gjorde ett arbetsplatsbesök på Åkes Slakt utanför Ludvika.

På platsen träffade hon slaktaren Karl Gustav Nilsson som gav henne ett brev med ett antal frågor han ville ha svar på. Efter mötet gjorde Karl Gustav ett videoinlägg på Facebook där han upprepade frågorna. Videoinlägget blev snabbt viralt. Frågeställningarna om höjda reallönerna för arbetare eller sänkta drivmedelspriser fick över 1,5 miljon visningar, tiotusentals delningar och närmare en miljon människor gav sitt stöd till Karl Gustav Nilsson.

Hur lång tid tror du att det tog innan Jennie Nilsson svarade på Karl Gustavs frågor?

1. En vecka?
2. Tre dagar?
3. Över en månad?

Det rätta svaret är inget av ovanstående är rätt. Trots att Landsbygdsministern har diariefört brevet har har hon fortfarande inte svarat på det. Nu har det gått mer än ett kvartal sedan hon fick brevet i sin hand. Brevet till Jennie Nilsson är offentlig handling och kan beställas ut via regeringskansliet, uppge diarienummer N2019/02014/BREV.

Hjälp oss granska fler floskler – bjud på en kopp kaffe!  ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till 0720201984! Märk din gåva med ”kaffe”! ✌

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se

Upp