Kontakta oss

UTRIKES

FN-rapport: Israel begår folkmord

Publicerat

den

Folkmördaren Benjamin Netanyahu - Foto: Avi Ohayon 

FOLKMORDET I GAZA   Israels våldsorgier i Gaza kan definieras som folkmord och etnisk rensning. Det fastslås i en ny FN-rapport.

Israels handlingar kan definieras som folkmord och det finns tydliga tecken på att den israeliska apartheidregimen bedriver etnisk rensning mot palestinierna. Det skriver FN:s särskilda rapportör för de ockuperade palestinska territorierna, Francesca Albanese, i en rapport.

”Den överväldigande karaktären och omfattningen av Israels angrepp på Gaza och de destruktiva livsförhållanden som det har tillfogat avslöjar en avsikt att fysiskt förstöra palestinier som grupp”, skriver FN-rapportören.

Rapporten, som heter ”Anatomi av ett folkmord”, listar Israels handlingar som: ”att döda medlemmar av gruppen; orsaka allvarlig kroppslig eller psykisk skada på gruppens medlemmar; och medvetet ålägga gruppen förhållanden i livet beräknade att leda till dess fysiska förstörelse helt eller delvis”.

Enligt TT reagerade både Israel och USA omedelbart på rapporten och avvisade folkmordsanklagelserna. Israel har dessutom anklagat rapporten för att vara antisemitisk.

Sveriges utrikesminister Tobias Billström (M) har tidigare kallat Israels agerande för ”proportionerligt”.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons