INRIKES

Folkets Inkasso kräver tillbaka svenskarnas skattemiljarder från Nordea

folketsinkassoSTOCKHOLM| Allmänheten rasar över Nordeas inblandning i den globala skattesmitarhärva som håller på att nystas upp kring den så kallade Panama Papers skandalen. Under åratal har storbanken hjälp rika resursplundrare att gömma undan resurser för folket. På fredag planeras en stor demonstration utanför Nordeas huvudkontor i Stockholm.

Initiativet går under namnet Folkets Inkasso och bjuder in alla svenskar till att delta. Initiativtagarna poängterar att den enorma resursplundringen inte bara rör Sverige och svenskarna. Maktelitens agerande är ett globalt hot konstaterar de och skriver att ju fattigare land som drabbas desto värre drabbas befolkningen.

Initiativtagarna uppger att demonstrationen kommer att starta på Sergels Torg, därefter kommer man gemensamt gå till Nordeas huvudkontor. Läs Folkets Inkasso inbjudan nedan.

Nordea har hjälpt smitare att gömma undan miljarder i skatt. På fredag klockan 18 går vi och kräver tillbaka pengarna på huvudkontoret i centrala Stockholm, Smålandsgatan 17.

Det handlar om tusentals miljarder globalt. Pengar som skulle kunna beskattas och gå till skola, vård och omsorg men som nu göms undan av skattesmitare i skattebunkrar. Ett system som redan bygger på att den ekonomiska makten ligger hos en liten del av befolkningen blir ännu orättvisare.

Vi säger inte skatteflyktingar, för samtidigt som politikerna håller smitarna om ryggen så stoppas riktiga flyktingar som flyr från krig vid gränserna.

Vi säger inte skatteparadis, för det är inget paradis för mer än en procent av världens befolkning. Det är istället skattebunkrar, där ljusskygga pampar lägger undan pengar som skulle ha finansierat vår välfärd.

Så nu är det dags för oss att samla ihop folk som vill ha tillbaka pengar: vad vill du helst göra? Mindre barngrupper på förskolan, ta bort vårdköerna, fri kollektivtrafik – alla idéer på hur vi kan boosta välfärden är välkomna. Skriv det på en faktura, eller ett plakat så att alla ser det.

Vi söker inte tillstånd eftersom demonstrationsrätten är inskriven i grundlagen. Men poliser är förstås också välkomna att föra fram vad de tycker att pengarna som Nordea hjälpt till att förskingra ska användas till!

Vi är Folkets inkasso men inte bara svenska folkets. Det ska inte gå att bara flytta pengarna till ett annat land om reglerna blir hårdare. Hela världen drabbas av skattesmitare, och ju fattigare land desto hårdare tar det. Om det ska hända någonting så måste göra det globalt. Nu kör vi!

P.s. Om huvudkontoret inte hanterar kontanter så behöver ni inte betala ut direkt. Ni kan swisha välfärden istället. d.s.

Facebookeventet till Folkets Inkasso finner du här. Över femhundra personer har redan deklarerat att de tänker delta i demonstrationen. Gemensam samling sker på Sergels torg i centrala Stockholm klockan 18.00 på fredag den 8 april.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

1 kommentar

1 kommentar

  1. edgar

    2016-04-08 den 10:59

    Märkligt att folk som har mycket mer pengar än dom behöver är så jävla snåla att dom gömmer undan dom på det viset.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp