INRIKES

Före detta MP-topp lämnar Miljöpartiet: “Urusla och människoföraktande”

Faksimil Twitter

INRIKES Miljöpartiets tidigare utrikespolitiske talesperson, Valter Mutt, lämnar Miljöpartiet. Samtidigt riktar han stenhård kritik mot MP-ledningens sätt att leda partiet.

– Jag kan inte känna arbetslust, eller med gott samvete vara kvar i en organisation med en så urusel, människoföraktande personalpolitik, säger Valter Mutt i en kommentar till Aftonbladet.

 Den hårda kritiken kommer efter Miljöpartiets behandling av MP-politikern Håkan Sundberg. Flera MP-toppar har felaktigt pekat ut Håkan Sundberg som en säkerhetsrisk. Sundberg har bland annat anklagats för kopplingar till ryska staten, anklagelser som Aftonbladet lyckats avslöja som påhittade.

Enligt Valter Mutt har ledningen inte diskuterat anklagelserna med Håkan Sundber själv. Mutt uppger att han tog upp frågan med partisekreteraren Amanda Lind men att det var som att tala med ett stenansikte.

– Jag sa till henne att jag är övertygad om att det går att reda ut det här. Men det var som att tala till ett stenansikte. Hon sa ingenting. Jag tycker det är förfärligt att hon inte ens bemödat Håkan med ett fysiskt möte.

– Det enda rätta nu är att be Håkan Sundberg om ursäkt, säger Valter Mutt till Aftonbladet.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se

To Top