INRIKES

Förortsborna bad Lamotte dra åt helvete efter lärarmordet

GÖTEBORG När Joakim Lamotte besökte Lövgärdesskolan efter lärarmordet blev det kalla handen från de boende. Istället bad man honom dra åt helvete.

Mordet på läraren i 30-års åldern har upprört en hel stad. Den kallsinniga avrättningen inträffade några hundra meter från Lövgärdesskolan i Angered där mannen arbetade som lärare. Enligt uppgifter till Aktuellt Fokus blev flera barn vittnen till avrättningen. Under fredagen inledde polisen flera vittnesförhör med elever från skolan.

Då videobloggaren Joakim Lamotte besökte Angered efter lärarmordet fick han ett välkomnande som var allt annat hjärtligt. När veckotidningen Proletären intervjuar boende i området visar det sig att dom till och med bad honom dra åt helvete. Anledningen var att man ansåg att Lamotte försökte profitera på det tragiska mordet.

– Alla var upprörda över att han var här, känns bara som att han var det för att profitera på en tragisk händelse, kommer hit och leker journalist och vill bara att folk ska swisha honom. Vi bad honom att dra åt helvete, säger Angeredsbon Elin Jäwert Lönnbro till Proletären.

När Elin Jäwert Lönnbro kommenterar kriminaliteten i området går hon till hårt angrepp mot medierna. Till Proletären säger hon även att det är samhället som skapar kriminaliteten ifråga.

– Det som media visar är fruktansvärt, de skambelägger alla förorter och påstår att det är fördjävligt här. Okej, det händer ju hemska saker här ibland, men det är inte så att alla är kriminella. Och det som händer gör ju det av en anledning – det är ju samhället som skapar de kriminella, om det fanns möjlighet till jobb, om det fanns möjlighet till att ha ett ordentligt liv skulle ingen välja att bli kriminell.

Läs Proletärens artikel genom att klicka här.

 

Maria Johansson – Foto: Nyheter Idag
maria.johansson@aktuelltfokus.se

Upp